Nordic wake up light

Artikkelnummer: 912709

Verdi: Kr 550.

Slik får du orden på døgnrytmen
Mindre sollys høst og vinter kan skape problemer for kroppens naturlige døgnrytme. Påvirker mindre sollys også søvnen, eller er det vanskeligere å stå opp fordi det føles unaturlig at det er mørkt når klokka ringer? Prøv en vekkerklokke med lys – en såkalt wake up light.

Det er snakk om en vekkerklokke som vekker deg ved hjelp av lys. Slik sola sakte stiger og sprer lys om morgenen, øker klokka langsomt lysstyrken, slik at du får en mykere og mer naturlig oppvåkning.

Lyset i wake up light kan kombineres med ulike lyder – fra en klassisk alarmlyd til naturlyder som vekker deg på en skånsom måte.

Wake up ligt har også en solnedgangsfunksjon som gjør det mulig å justere lyset slik at det svinner på 10, 30 eller 60 minutter, slik at kroppen langsomt girer ned og innstiller seg på å sove.

Dermed skaper wake up light optimale betingelser både om kvelden og morgenen. Så slutt å bruke telefonen som vekkerklokke og la den ligge utenfor soverommet for å skape best mulig betingelser for god nattesøvn.


Wake up light er mer enn en vekkerklokke, men like enkel å bruke. Dessuten har den flere funksjoner og kan tilpasses nettopp ditt søvnbehov:

– Mykt lys som vekker deg skånsomt om morgenen og sender deg til drømmeland om kvelden.
– Justerbart lys. Velg mellom tre lysstyrker og seks farger, perfekt til barnerommet.
– Slumrefunksjon samt “sleep timer” til kvelden med tre ulike intervaller.
– Naturlyder, klassisk ringetone eller bare stigende lys – velg mellom sju måter å våkne på.
– Pent og diskré design.

Ekstra til deg: Digitalt bilag “Sov deg sunn”
I vår store søvnspesial lærer du mer om søvnen, får tips om gode kveldsritualer og kan lese hvordan du unngår sju vanlige søvntyver som ødelegger natteroen.